Mathilda Rova

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

Idol - Vinna och försvinna

Av mathildaa - 20 oktober 2009 10:28

Nu är den här igen, viruset som alla fruktar för, den smittsamma sjukdomen man försöker undvika men ändå får man den hur förbaskat man än gör och den varar hela hösten, Idolinfluensan.


Idol är ett koncept som finns i många länder. Det är en realityshow där människor deltar i hoppet om att uppfylla sina drömmar om att bli en känd popstjärna. Först måste du göra en audition - du står framför en jury, sjunger, de säger vad de tycker, vilket oftast antingen är: "Fy fan vad bra du är! Guldbiljett right away, klart du ska till Stockholm!" Eller "Det lät ungefär som en döende katt och du är totalt tondöv! Du är ful, gå hem och kom aldrig mer tillbaka".

Sedan ska du genom lida några olika test som att: träna in hela låttexter i huvudet på tre timmar och samarbeta i grupp. Om du kommer vidare så börjas det på allvar. Direktsändningarna i tv, flirta med tittarna och bli betygsatt av juryn och sedan är det bara att hålla tummarna.


När vinnaren tillslut står kvar i slutet med hoppfulla förväntningar om sitt nya liv som popstjärna, går det antingen uppåt eller nedåt. Det är mycket få som lyckas. De flesta blir bortglömda, stående på samma plats och samlar damm.


Daniel Lindström, var försvann han? Han var inte ens i rampljuset ett år. Jag kom nästan inte ens ihåg hans namn nu när jag skulle skriva det, ska det vara så? Daniel Lindström som var Sveriges första idol vinnare är nästan totalt bortglömd. Undra hur det blev med hans karriär, är han verkligen nöjd med hur det blev? 


Däremot Darin, som kom tvåa i Idol 2004, är nästan mer känd i USA än i Sverige och har gjort en låt med till exempel Kat Deluna. Darin har gått från blyg tonårspojke till dryg fjortiskille. Inget illa menat, jag säger bara som det är.


Markus Fagervall, vinnaren av Idol 2006 var som populär ett tag men sen försvann han ett antal år. Tydligen gick han tillbaka till sitt gamla band "Liquid Scarlet". Sedan kom han tillbaka i rampljuset igen när han deltog i "Stjärnor på is", som han segrade i. Men varför går allt så segt? Kommer det vara så här hela tiden? De är i rampljuset kanske ett år och sedan bara "Sch! Det räcker!"


Men det är ju många andra som blivit kända trots att de åkte ut från början av programmet, till exempel: Ola Svensson, Måns Zelmerlöv, Danny Saucedo och Johan Palm.

Danny Saucedo är en bra sångare, faktiskt. Men däremot Ola, Johan och Måns, vet jag inte. De har nog mest blivit kända för att tonårstjejer dras till dem, som flugor till en glödlampa.


Men alla vi gillar att se på Idol. Vi vill se folk lyckas och misslyckas, vi vill se folk imponera och göra bort sig. Vi vill ha något att grina och skratta åt, i lycka eller sorg. Därför ser vi på Idol, för att det är underhållande.


 Så det spelar egentligen ingen roll om man vinner eller inte för kändisskapets skull. Det är hur du gör det till i tävlingen. Bäst är om du är snygg och annorlunda, sticker ut från mängden, då blir du ihågkommen… Förhoppningsvis… Inte.


Mathilda Rovas skoluppgift: Idol krönika. 20 oktober 2009.

  

 

 
 
Josse

Josse

20 oktober 2009 21:47

Yeaaaah. Väldigt bra, väldigt sann ;)

http://www.josefinee.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jennie

20 november 2009 13:32

Håller med dej om i princip allt! Danny är en bra sångare plus att han är snyggast oxå, resten är skit utom Agnes o Daniel Lindström.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mathildaa - 4 januari 2011 18:23

Nu sticker jag till DEVOTE! mathildarova.devote.se

Av mathildaa - 4 januari 2011 17:43


ph. J & Me Idag blev det en tur till Kalix med syrran. Vi uträttade lite ärenden, solade och tog en fika på Myggan. Dryga 30 minus utomhus, ny istid eller? Höll på att frysa ihjäl under springandet mellan affärerna. Ikväll ska vi basta! ...

Av mathildaa - 3 januari 2011 19:38

DEVOTE eller BLOGGPLATSEN ? Funderar på att byta till devote.se eller jag har liksom redan skaffat ett konto där för länge sedan men har inte haft ork till att lära mig hemsidan så jag har stannat på gamla hederliga bloggplatsen.se. Jag pro...

Av mathildaa - 2 januari 2011 16:12


 l  photo by me l     Största delen av dagen har spenderats i stugan där jag sysselsatt mig med att fota lite grann medan mamma och pappa fixade fram lunch - grillad korv, mackor, kaffe och varm choklad.  Resten av dagen tänker jag självisk...

Av mathildaa - 1 januari 2011 19:01


ph. by me    010111 Gott nytt år!

Ovido - Quiz & Flashcards